hectorrebell

Alla inlägg den 15 april 2011

Av Systarna Ivarsson - 15 april 2011 21:40

Sitter och funderar. Vet inte riktigt vad jag ska göra faktiskt. Pågrund av nacken så borde jag akta mig för att göra vissa saker. Jag får tex inte mock och lyfta tunga saker. Jag får inte hoppa och absolut inte trilla av. Jag får inte rida unghästar eller hästar som bockar eller sparkar för mycket. Och jag går på ett hästgymnasie! Känns smart eller? Överväger att byta och göra något annat. Kanske lärling i Mönsterås? Vilken arbetsplats isåfall? Något som intresserar mig iaf. Annas hästshop kanske? Det vore ju kanske bättre? Jag är otroligt kluven just nu, om jag flyttar hem så blir det ingen hund i sommar... FAN säger jag bara, varför ska allt vara så himla jobbigt :(

Om jag inte skaffar hund lär jag ha massa pengar över iaf, så blir väl att köpa dressyrsadel och sånt till Rebell, och även en systemkamera. Kanske vore bättre det med? Och sen skaffa hund när man är vuxen och har en stadig livssituation? Herregud vad splittrat allt är...

 

Av Systarna Ivarsson - 15 april 2011 09:55

Sitter och funderar på vad jag ska ha för UF företag, då vi läser småföretagande B och det ingår i kursen. Mamma har ju två broderi.-symaskiner hemma, så funderar på att brodera schabrak och täcken och sälja? Alternativt att folk får lämna in sina saker och få dom broderade, Antingen med namn eller bilder, allt funkar ju typ, och billigare än i dom stora affärerna. Ska prata med mamma osvmen det borde funka.Kan bli kul ju! Vet inte om det kommer sälja bra men i hoppas! Om någon som läser bloggen skulle vara intresserad kan ni väl slänga in en kommentar och säga vad ni skulle vilja ha osv. Nu ska inte UF-företaget starta än på ett tag, men så att jag vet att det finns intresserade människor :p

 

Av Systarna Ivarsson - 15 april 2011 08:31

Tänkte skriva om dom årliga rutiner jag har vad det gäller Rebell.


HOVSLAGARE:

Rebell får nya skor var 7-8 vecka, beroende på årstid. På vintern går han ibland nästan 9 veckor för han växer så sakta då, men på sommarn är det var 7 vecka då han växer som tusan i hovarna då. Vi har dock fått byta hovslagare lite för ofta nu känner jag, först hade jag en som var helt värdelös, vid en skoning gjorde han alla fel man kunde och det var tillochmed en liten sten mellan skon och hoven så Rebell vart blockhalt efter 3 dagar. Sedan hade vi en bra hovslagare som tyvärr bröt benet efter en gång, sedan hade vi hans pappa en gång, som tyvärr var vart väldigt mycket dyrare. Men nu har vi en duktig hovslagare som kan sitt jobb och är inte allt för dyrt. Vår tränares man har även hjälpt oss många gånger när de andra har klantat till det.


VACCINERING:

Rebell vaccineras mot stelkramp, hästinfluensa och botulism. Stelkramp är man skyldig att vaccinera emot, det är varje hästs rättighet! Att drabbas av stelkramp för en häst, är fruktansvärt plågsamt och smärtfyllt, och hästarna dör av svält, törst och andningsförlamning! Hästinfluensa kräver nästan alla stall att din häst ska vara, och botulism är en hemsk sjukdom där dödligheten är 90 %! Så rebell är vaccninerad mot dom tre och vaccineras en gång per år, i början på maj.


AVMASKNING:

Rebell avmaskas en-två gånger per år, innan sommarbetet och i november. Egentligen borde man göra träckprov, men detta har vi inte gjort.


TANDLÄKAREN:

Vi har aldrig tagit Rebell till tandläkaren, då jag inte kännt att det behövts, då han aldrig varit tjafsig i munnen och verkar trivas bra med sina bett. Men nu ska vi besöka tandis för en rutinkoll så att allt ser bra ut. detta borde egentligen göras ca en gång per år.



Så, där har ni dom årliga rutinerna med Rebell :)

    




Presentation


Välkomna till vår blogg! Vi som skriver här är Ronja och Sofie, systrarna Ivarsson från en liten ort som heter Mönsterås. Vi äger tillsammans med mamma och pappa en Varmblodig travare, Hector Rebell. Hoppas ni finner våra liv intressanta, haha ;)

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards