hectorrebell

Alla inlägg den 27 juli 2011

Av Systarna Ivarsson - 27 juli 2011 22:51

Ronja och jag var till hööks i måndags och kom hem med en del, orkar inte skriva priser, allt är från hööks så ni får kolla där :p utvärderingar kommer senare :p tränset och bettet köptes i torsdag.

  sadelgjorden är svart, så målade en svart prick bredvid xD fanns ingen produktbild i svart... Jag är väldigt nöjd med inköpen!!

Av Systarna Ivarsson - 27 juli 2011 21:12

Många frågar mig varför jag köpte en travare. Ja, vad svarar man på det? För mig hade det inte spelat någon som helst roll om han var travare, fullblod, halvblod eller kallblod, för vi köpte honom pga hans personlighet. Han har ett underbart sätt bland alla individer, han är så klok. Första gången jag träffade Rebell var i Lund när vi skulle provrida, regnet hängde i luften och deras ridbana var lervälling. Men han stod där i stallgången, fluffig av vinterpäls och med spetsade öron. Hans ögon, hela han utstrålade ett lugnt som fick även fjärilarna i min mage att komma till ro. På något sätt visste jag innan vi åkte dit, att detta skulle bli bra. Vi hade fler hästar att kolla på egentligen, men vi åkte aldrig till fler.

Vi hade kollat på 4 hästar innan, och bara en av de passade oss men han gick inte igenom besiktningen. Så vi åkte då till Rebell, på väg ner till Tyskland för en weekend semester. Vi hade glömt våra ridhjälmar hemma men Emma, Rebells förra ägare var väldigt snäll och lånade ut två hjälmar till oss. Först red Emma, och gud vad fint han gick! Helt rena gångarter, i form hela tiden. Jag kände då, att skulle vi ha en travare så skulle det vara Rebell. Sedan satt Ronja upp, hon älskade honom direkt!

Jag satt upp, i en för liten sadel och försmå stigbyglar, men jag red iaf. Jag red inte bra men Rebell ställde upp. Jag tyckte om honom, det gjorde jag, men det klickade inte direkt som många säger att det ska göra. Men det kändes som att vi kunde utvecklas tillsammans! Så när vi åkt därifrån, ca 20 minuter senare, så ringde vi och sa att vi tar honom! Han besiktades någon vecka efter det, och den 6 november 2009 hämtade vi vår häst.

 Pappa, Ronja och jag åkte ner till Lund med en lånad transport och hämtade honom. Vi fick med alla saker, varenda hästpinal Emma hade skickade hon med oss, vi fyllde hela bilen och hela transporten. Han var så fin, han hälsade vänligt på oss över boxen. Emma hade gjort honom riktigt fin dagen till ära, men det var jobbigt för henne att behöva lasta in honom. Jag har läst hennes berättelse om deras tid på ridtravare.se, och jag förstod varför hon var så ledsen. Men hon höll masken, vilken otroligt stark människa! Jag sa att hon är alltid välkommen att hälsa på. Vi har än idag mejlkontakt och jag skickar bilder på Rebell.
Idag ångrar jag mig inte en sekund att vi köpte Rebell! Visst, han har svåra gångarter, men jag får lära mig rida helt enkelt! En dag ska det gå! ;) Nej men han är verkligen helt perfekt i mina ögon. Emma skrev i ett mejl, att han är en drömhäst, och det är han verkligen! Rebell har hjälpt både min syster och mig att utvecklas ordentligt, men vi har en bra bit kvar. Men vi har roligt, väldigt roligt, och det är det viktigaste! Han är min finaste skatt, min viktigaste vän. Jag älskar honom av hela mitt hjärta, inget kan någonsin ersätta honom! Vi har ägt honom i två år till hösten, det känns som ingenting egentligen. Han stannar i familjen tills han dör, för jag litar faktiskt inte på att någon kan ta hand om honom som vi gör, fast att det säkert gör det. Men han stannar här, i familjen, där han hör hemma. Hector Rebell Ivarsson, det låter väl bra? ;)


Rebell några dagar efter vi köpt honom, början på november

   Rebell vintern 2009, i mitten på december 




Rebell våren 2010 innan en tävling



    

Rebell sommaren 2010


Rebell och Ronja innan en tävling hösten 2010 


  Rebell och Ronja vintern 2010,


Rebell i mars 2011 


  För några dagar sen, så jag och Rebell sommaren 2011

Presentation


Välkomna till vår blogg! Vi som skriver här är Ronja och Sofie, systrarna Ivarsson från en liten ort som heter Mönsterås. Vi äger tillsammans med mamma och pappa en Varmblodig travare, Hector Rebell. Hoppas ni finner våra liv intressanta, haha ;)

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards