hectorrebell

Alla inlägg den 20 juli 2011

Av Systarna Ivarsson - 20 juli 2011 11:24

Tänkte berätta lite om hur vi gör innan, under och efter tävling :)


Innan:

Dagen innan tävling brukar vi rida igenom Rebell, så han är lösgjord och lydig. Vi checkar så han tar tygelhjälpen bra, att han tar skänkel och vikthjälper, så att broms och gas fungerar. Efter ridpasset får han lite extra mat så att han har energi nog till dagen efter då han går ute dygnet runt. Vi stretchar noga efter ridpasset och jag brukar gå igenom honom med lite massage i nacke och rygg. Vi smörjer utrustningen och tvättar benskydden. Om vi måste iväg tidigt på morgonen så brukar jag knoppa på kvällen osv. Duscha gör jag bara om han är riktigt smutsig.


Under:

På tävlingsdagen brukar vi borsta honom ordentligt, packa transporten, lasta och åka iväg. Rebell åker alltid med transportskydd. Våra är inte så varma så han kan ha dom även på sommaren. Beroende på vädret och temperaturen har han täcke som passar. Han åker alltid i lädergrimma. Och han har alltid hönät under resan.
På tävlingsplatsen går vi och anmäler oss och lastar sedan ut Rebell i träns. Om det inte regnar, för då får han stå kvar en stund i transporten. Vi värmer Rebell noga och hoppar bara några språng för att inte trötta ut honom. Efter första klassen får han gå runt och hämta andan lite. vi håller honom varm så slipper vi värma honom igen inför nästa klass. Efter sista klassen skrittar vi av noga, borstar av honom, lastar och åker hem (vi har bara startat clear round så vi behöver inte stanna och vänta på prisutdelning)

Efter:

När vi kommer hem så duschar vi av honom om det är varmt, annars borstar vi noggrant. Sedan får han gå inte och äta och sedan ut i hagen igen om det är sommar.

Dagen efter så skrittar vi ut, masserar och stretchar, tar det lugnt så han får hämta andan lite. Vi smörjer utrustningen igen om det var smutsigt.


  Gammal bild, men den är precis innan vi började värma honom :)

Presentation


Välkomna till vår blogg! Vi som skriver här är Ronja och Sofie, systrarna Ivarsson från en liten ort som heter Mönsterås. Vi äger tillsammans med mamma och pappa en Varmblodig travare, Hector Rebell. Hoppas ni finner våra liv intressanta, haha ;)

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards