hectorrebell

Alla inlägg den 25 februari 2011

Av Systarna Ivarsson - 25 februari 2011 20:41

Tänkte ta upp det här med alternativbehandling. Många åker med sina hästar direkt till veterinären så fort något är fel, visst det är inget fel med det, men när veterinärena inte hittar något som helst fel på hästen, men sätter ändå in behandlingar för vad dom tror att det kan vara, fast att röntgen visar att hästen är frisk, så borde man kanske testa något nytt? Jag tror fullt på alternativbehandling och medicin! Kiropraktik, massage, akupunktur, örter osv, allt detta funkar faktiskt! Rebell, som en typisk ridtravare, får lätt spänningar i bäcken, bogar, nacke, rygg och hals. Detta kanske inte är typiskt, det kanske bara är så att alla andra hästar inte undersöks? Rebell träffar kiropraktor, akupunktör och kraftfull massör en gång per år ungefär, Dom som vi anlitar heter Björn och Linda, och är väldigt duktiga! Dom ser verkligen förändringar på hästarna, dom ser välmående, muskler, hull smärtor och spänningar osv osv. Dom kollar så att ens sadel ligger bra. Vi tog Rebell till dom för första gånger i Janurai 2010 och då hade han spänningar i nacke, hals, bogarna, rygg och bäcken.

  

Dom röda cirklarna visar kroppsdelarna där domlöste upp spänningar på Rebell. Vi tog upp ridningen, bytte sadel och tog en massör till stallet, stretchade och gjorde mycket lösgörande för honom. Sommaren och allt förflöt på bra, förutom en liten period under senvåren då han stannade mycket i hoppningen osv, men vi tog upp stretchningen igen och lät han vara ifrån hoppningen. Han blev sig själv igen, och under hösten tog vi honom till en kvinna för att testa IR-terapi. Detta hjälpt så otroligt bra, han blev som ny i kroppen och mådde allmänt bra. Vi stretchade vidare och masserade lite själva osv. Vi var noga med att hålla honom varm under vintern, han fick inte bli nerkyld i musklerna. Så han fick behålla all sin päls och vi hade täcken som var mellan 160-300 gram tjocka. OCh nu i Januari när Björn och Linda kom till vårt stall igen, så fick dom kolla igenom honom. Linda sa direkt att han såg mycket lyckligare ut, mycket stoltare men mer avslappnad i kroppen och mycket finare muskelatur i hela kroppen, främst kroppen. Hon såg inte ett spår av travare i honom. Nu hittade dom bara spänningar i nacke och bäcken, tror han hade en liten i någon av bogarna med.

  

Som travare är han lite ojämn i musklerna, han springer gärna lite snett med huvudet, åt vänster. Han har lättare för vänster varv, lättare för galoppbyten som vi börjat träna in, lättare för alla rörelser egentligen. Dock är han, inte väldigt svår, men svårare att ställa åt höger osv. Men det kan inte jämföras med hur han är nu!

En vän till min syster, vars häst blev mystiskt halt på tre ben förra året, behandlas sönder av ATG-kliniken, utan att dom hittade något fel. Röntgenplåtarna var av sån fin kvalité att man kunde haft dom i böcker för att visa hur en frisk häst ska se ut! Trots detta valde veterinären att behandla hsten för ledinflammationer, tills man inte fick använda mer av behandlingen. Då dömde dom ut denna 6-åriga valack! Men hans ägare gav inte upp, utan tog honom till Björn och Linda, som såg en olycklig liten häst, vars hela kropp var full av spänningar, det är inte ens någon idé at jag märker ut med ringar, för det var verkligen hela hästen! Idag är hästen fullt frisk, mycket lugnare i huvudet och är en väldigt trevlig häst. Han var hypernervös och stretig och studsade hela tiden innan. Han gick mer på ett eller två ben än fyra, men nu är han riktigt fin och hoppar mycket bättre. Tänk då att hästen var utdömd i höstas!

Som ni förstår tror jag inte helt på veteriärer längre, inte vad det gäller muskler osv, visst om det är senor, leder eller sjukdomar, men annars tycker jag man ska testa alternativbehandling!

  

Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Välkomna till vår blogg! Vi som skriver här är Ronja och Sofie, systrarna Ivarsson från en liten ort som heter Mönsterås. Vi äger tillsammans med mamma och pappa en Varmblodig travare, Hector Rebell. Hoppas ni finner våra liv intressanta, haha ;)

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18 19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
<<<
Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards