hectorrebell

Alla inlägg den 28 maj 2011

Av Systarna Ivarsson - 28 maj 2011 22:36

Sitter och funderar på en sak, vilket/vilka bett vi ska köpa till Rebell nu. Vi har ett tvådelat med fasta ringar, ett tredelat med fasta ringar, ett tredelat med rörliga ringar och ett gummi-pelham. åhär brukar vi betsla:

Hoppning:

Tvådelade med remont-nosgrimma

Terräng:

Tredelat (fasta ringar) med pullarnosgrimma

Dressyr:

Tredelat med fasta ringar med achen nosgrimma eller pelham med engelsk nosgrimma.

På uteritter har vi lite allt möjligt.

Mycket beror på hur han känns, blir han stum använder vi ett bett med rörliga ringar eller pelham. Men han blir för stark på dom vanliga tränsbetten i hoppning för ronja, men vi vill inte hoppa på pelhambettet, är lite rädd att han ska "dö" för Ronja då. Så nu är frågan, vad ska vi testa för bett då! Pessoa, hackamore och kombinations bett är bara att glömma, jag hatar pessoa och kombinationsbett och Rebell hatar hackamore. Sitter och funderar på ett d-ringsbett som sägs vara en aning skarpare än vanliga tränsbett, men har även funderat på ett pee wee bett från hööks, men det kostar 700 kr... Men om det funkar så får man ju liksom lägga ut dom pengarna. Vi ska även köpa ett rakt bett och ett nova gummibett, för att behålla känsligheten osv.

Av Systarna Ivarsson - 28 maj 2011 10:52

Igårkväll kom massage-proffsen till stallet, kiropraktik, massade och akupunktur! Linda tycker Rebell satt ännu mer muskler sen januari, och han hade ännu mindre spänningar i kroppen! Vi testade även att provucera kotorna, utan reaktion, och vi böjde även honom, han linkade 2-3 steg sen gick han helt rent, så min tränares misstankar om att han skulle ha ont i kotorna är nog obefogade. Linda tyckte även att han såg väldigt välskött ut, spegelblank päls, ännu större muskler och han såg helt enkelt harmonisk ut. Han hade en liten låsning i ryggen och en liten i korset, men nacken och halsen och bogarna var jättefina. Hon tyckte det var jättekul att vi skaffat dressyrsadel, ny bättre fårullspad och gelmankpaden. Hon tyckte att han är riktigt smart som stannar ibland i hoppningen ( endast om dom kraschat typ hela hindret) för då väcker han liv i ronja igen. Så känns ju superbra nu, så idag ska vi ut och skritta och imorn jogga lite. Så nu drar jag till stallet!

Ha det bra!

Presentation


Välkomna till vår blogg! Vi som skriver här är Ronja och Sofie, systrarna Ivarsson från en liten ort som heter Mönsterås. Vi äger tillsammans med mamma och pappa en Varmblodig travare, Hector Rebell. Hoppas ni finner våra liv intressanta, haha ;)

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards